مرکز تخصصی طراحی سایت

طراحی انواع سایت های شرکتی / فروشگاهی / پزشکی / خبری / شخصی و ...

مرکز تخصصی طراحی سایت

طراحی انواع سایت های شرکتی / فروشگاهی / پزشکی / خبری / شخصی و ...

طراحی انواع سایت های شرکتی / فروشگاهی / پزشکی / خبری / شخصی و ...

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
  • ۰
  • ۰

بخشش مهریه در ازای حضانت دائم فرزند

آیا زن می تواند در ازای بخشش مهریه، حضانت فرزندان را بگیرد؟

اینکه پس از طلاق، زن می تواند با بخشیدن مهریه، حضانت دائمی فرزند خود را بگیرد یا خیر، مسئله ایست که در آن، اختلاف نظر زیادی وجود دارد. اما با یک قرارداد صلح، زن می تواند در قبال بخشیدن مهریه، صاحب حضانت فرزندان شود. اکثریت علمای حقوقی بر این مسئله اتفاق نظر دارند که حضانت اگر حق باشد قابل اسقاط است و اگر تکلیف باشد، قابل اسقاط نیست. حضانت پدر نوعی ولایت به حساب می آید و قابل انتقال نیست. پس طرح این شرط توسط زن، خلاف شرع و قانون است اما غیرممکن نیست.

توافق زوجین مبنی بر بخشش مهریه و اخذ حضانت فرزند

زن و شوهر می توانند توافق کنند که زن در قبال بخشش مهریه، حضانت فرزند مشترک را حتی تا پس از 7 سال عهده دار شود. اما طبق ماده 41 قانون حمایت خانواده، اگر دادگاه تشخیص دهد که توافقات مربوط به حضانت، ملاقات و نگهداری از طفل بر خلاف مصلحت اوست یا مسئول حضانت از انجام تکالیف خود نسبت به کودک کوتاهی کند و یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود، می تواند در مورد انتقال حضانت به دیگری و یا تعیین شخص ناظر، تصمیماتی را اتخاذ کند. بنابراین حتی در صورت توافق زن و شوهر در اخذ حضانت، تشخیص دادگاه در این زمینه امر مهمی محسوب می شود و می تواند از آنها سلب حضانت کند.

در چه شرایطی مادر می تواند حضانت فرزندش را بگیرد؟

1.اثبات عدم صلاحیت پدر در مراقبت و نگهداری از فرزندان: در صورتی که پدر به الکل، مواد مخدر و قمار اعتیاد داشته باشد، دارای فساد اخلاقی و فحشا باشد، به طفل خارج از حد متعارف ضرب و جرح وارد کند، مبتلا به بیماری روانی باشد و طفل را مجبور به ورود به مشاغل ضد اخلاقی کند، مادر می تواند بدون بخشیدن مهریه، حضانت فرزند را از پدر بگیرد.

بخشش مهریه: درصورتی که مادر به هیچ عنواند حضانت را عهده دار شود، بخشش مهریه تنها راهیست که می تواند به وسیله آن به طور توافقی، حضانت فرزند را داشته باشد. این مسئله باید از طریق دادگاه پیگیری شود.

وکیل پایه یک دادگستری شیراز

وکیل حقوقی در شیراز

  • ۰۱/۰۸/۰۴
  • حامد تظرزاده

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی